Abdelkader Benali & Bleri Lleshi & Chantal Pattyn

Datum
Gemeente
Genk

 

Het zou een goed gevulde avond worden: vier schrijvers en journalisten samen op het podium. Vier mensen die het niet kunnen laten om over hun kinderen te schrijven. Vier totaal verschillende mensen.

Bart Eeckhout (journalist en columnist De Morgen) leidde het soms erg intense gesprek in goede banen. De schijnbare luchtigheid van de gesprekken die Chantal Pattyn met haar negenjarige zoon noteerde in Zegt Zoonlief stond in schril contrast met de maatschappelijke context waarbinnen Bleri Lleshi zijn dochter een toekomst toonde (Inaya, brief aan mijn kind). Daartussen heerste de vaderlijke bezorgdheid met een romantisch randje van Abdelkader Benali (Brief aan mijn dochter). Drie verschillende verhalen lieten ook zien hoe bezorgd deze schrijvende en pratende ouders zijn, net zoals alle andere ouders trouwens.

Daar waar de doorsnee literaire avonden van Zin in Zomer mooie interviews opleveren, gebeurde tijdens deze avond iets anders. Het interview werd een gesprek, meer nog, een discussie waarin het gelijk van elke ouder voorop stond en die al snel een maatschappelijk en politiek tintje kreeg. Het bijzondere gesprek werd regelmatig onderbroken door contrabassiste Anneleen Boehme (LABtrio) en zangeres Frie Mechele, twee jonge talenten die met een streepje female jazz de spanning uit de zaal plukten.

Het publiek was enthousiast genoeg om zich te laten meevoeren in de verhalen van deze B.O.’s (bekende ouders) en bedankte met een stevig applaus.

 

Vooraf: 18u30 - Black - VOLZET
Wandeling met gids door tentoonstelling Black van designcollectief vzw Het Labo – vertrek aan bezoekersonthaal C-mine.

Foto voorstelling
Foto voorstelling 23 augustus
Locatie
Programma

Schrijvers en journalisten hebben het geregeld en graag over hun kinderen. In romans, novelles, dagboeken en columns. Of zoals vanavond tijdens een goed gesprek tussen vier schrijvende en sprankelende persoonlijkheden. Doorregen met live jazz.

Deel dit via