Lieve Joris & Mark Schaevers - uitverkocht!

Datum
Gemeente
Hasselt

 

Buiten goot het pijpenstelen en koelde het aardig af, maar in de kapel van het Clarenhof bleef de zwoele zomer nog even hangen voor de laatste voorstelling van het festival.

Op het podium hadden Lieve Joris en Mark Schaevers plaatsgenomen. De aanleiding van hun gesprek was een boek dat Lieve nog aan het schrijven was – een boek waarin zij terugkeert naar haar Limburgse roots en haar familie.

Mark Schaevers, die Lieve Joris al haar hele schrijverscarrière volgt, leidde haar en het publiek via haar boeken door de veranderingen én constanten in de relatie met haar geboortegrond en de familie. Lieve sprak en las vrijuit over hoe ze als jongedame wèg wilde uit Neerpelt, hoe tijdens haar reizen over de hele wereld haar verbondenheid met wat ze achterliet al dan niet aanwezig was, en hoe ze later toch steeds weer terugkeerde.

Vooral de passages over haar vroeg gestorven broer ontroerden de aanwezigen in de uitverkochte kapel.

Tenslotte mocht het publiek al heel even proeven van het-werk-in-wording.

Voor, tijdens en na het gesprek zorgden Les rideaux de ma grand-mère voor een swingende sfeer met hun jazz manouche – de muziek van reizende zigeunerfamilies, en dus dubbel geschikt om deze voorstelling en Zin in Zomer 2017 af te sluiten!

 

Vooraf: 19u - resultaten Summer School
Voor de voorstelling kon je in de kapel van het Clarenhof de resultaten van de Summer School Villa Verbeelding bewonderen. Deelnemers aan deze Summer School kregen 3 dagen les van illustratoren Carll Cneut en Kaatje Vermeire.
Vrije toegang met een ticket voor de voorstelling.

 

Foto voorstelling
Foto voorstelling 30 augustus
Locatie
Programma

Mark Schaevers ging met Lieve Joris in gesprek over de banden met haar geboortestreek en haar familie. Lieves boeken vormden de leidraad, om uit te komen bij het boek over die familie dat op dat moment nog volop geschreven werd...

Deel dit via