Lieve Joris & Mark Schaevers - uitverkocht!
Les rideaux de ma grand-mère
woensdag 30 augustus Hasselt
Kapel Clarenhof om 20u


Zin in Zomer sluit af met een primeur. Lieve Joris – die we kennen van reisromans over de hele wereld – keert letterlijk en figuurlijk terug naar haar geboortegrond. Speciaal voor het festival licht zij al een tipje van de sluier over een werk in wording, een nog te verschijnen boek waarin ze het zal hebben over haar jeugd en haar familie in Neerpelt en omstreken.

Ze gaat in gesprek met Mark Schaevers die haar als journalist van boek tot boek gevolgd heeft.

Tussendoor luisteren we naar Les rideaux de ma grand-mère – een trio dat swingende gipsy jazz speelt. Muziek die een nomadische levensstijl oproept die perfect past bij de "omzwervingen" van Lieve Joris over de hele aardbol.

 

Vooraf: 19u - resultaten Summer School
Voor de voorstelling kan je in de kapel van het Clarenhof de resultaten van de Summer School Villa Verbeelding bewonderen. Deelnemers aan deze Summer School kregen 3 dagen les van illustratoren Carll Cneut en Kaatje Vermeire.
Vrije toegang met een ticket voor de voorstelling.

 

Foto voorstelling 30 augustus

Lieve Joris © Li Shudi - Mark Schaevers © Marco Mertens - Les rideaux de ma grand-mère

 

Lieve Joris (°1953) is internationaal bekend door een hele reeks literaire non-fictieboeken over Afrika, Oost-Europa en de Arabische wereld. Terug naar Congo, Dans van de luipaard, Mali blues en De poorten van Damascus zijn maar enkele van haar veel gelezen én bekroonde titels.

www.lievejoris.nl

Mark Schaevers (°1956) is journalist, auteur en redacteur, vooral gekend van zijn werk voor weekblad Humo. Zijn boek De orgelman: Felix Nussbaum. Een schildersleven (2014) was goed voor de Gouden Boekenuil.

www.debezigebij.nl/auteurs/mark-schaevers

Les rideaux de ma grand-mère speelt jazz manouche oftewel gipsy jazz – een stijl die geïnspireerd is op zigeunermuziek. Met ritmes en kleuren uit de traditie van rondtrekkende mensen – zo omschrijven ze het zelf op hun website.

http://lesrideauxdemagrandmere.com

 

Wat napraten bij een drankje over de voorbije Zin in Zomer kan gezellig in de binnentuin.

Boekenverkoop door Boekhandel Grim uit Hasselt.

De voorstelling is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking. De presentatie van illustraties vooraf is op een verhoog dat enkel via een trap toegankelijk is.

 

 

Deel dit via