Charlotte Van den Broeck & Idwer de la Parra
Buurman
dinsdag 14 augustus 2018 Sint-Truiden
Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunst - 20u

 

Zin in Zomer 2018 gaat van start in de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunst, een prachtig pand in art-decostijl. De centrale gast is dichteres Charlotte Van den Broeck die in 2015 debuteerde met Kameleon. Begin 2017 volgde de bundel Nachtroer. Idwer de la Parra debuteerde daartussen met de bundel Grond (2016). Twee vrij nieuwe namen in het poëzielandschap op het podium dus. Charlotte heeft al een stevige reputatie opgebouwd als performer, zelfs van eerder experimentele dichtvormen. Samen met Idwer gaat ze op zoek naar die ‘zegbaarheid’ en naar de beleving van poëzie, naar de beste manier om gedichten op een live publiek over te brengen. Een poëtische ontdekkingsreis dus.

In sologedaante zal Buurman met Nederlandstalige songs het optreden van beide dichters verder aanvullen en verfijnen.

Na deze eerste voorstelling van het festival volgt een feestelijke receptie.

 

Vooraf: 18u45 - Workshop zelfportret tekenen

Twee docenten van de academie leren je de kneepjes van het vak met spiegels, spirit en tekenmateriaal. Start Zin in Zomer met je eigen zelfportret.

Kies een ticket met gratis voorafje.

 

Foto voorstelling Charlotte Van den Broeck

Foto's: Charlotte Van den Broeck © Pablo Cepeda - Idwer de la Parra © Keke Keukelaar - Buurman © D&D

 

Charlotte Van den Broeck (°1991) maakt snel naam als dichter. Haar eerste bundel Kameleon (2015) werd bekroond met de Herman de Coninck Debuutprijs. In 2016 opende ze met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse en voerde daarna met hem een literaire correspondentie in De Standaard.

Idwer de la Parra (°1977) studeerde aan de kunstacademie en de toneelschool. Daarna legde hij zich toe op biodynamische landbouw. Hij werkt als kruidenteler en tuinman. In 2015 won hij de Vondel CS-poëzieprijs met zijn gedicht Kom terug. Zijn debuutbundel Grond verscheen in 2016.

Buurman is sinds 2008 een van de toonaangevende Nederlandstalige bands in ons land. Albums als Mount Everest (2010) en het recente Dans & dwaal (2017) kregen lovende kritieken.

 

Feestelijke openingsreceptie achteraf met medewerking van Oxfam Wereldwinkel.

Boekenverkoop door Boekhandel Grim uit Hasselt.

De voorstelling is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking.

 

Deel dit via