De artiesten in Sint-Truiden

Ihsane Chioua Lekhli (°1985) werd bekend bij het grote publiek als presentatrice van De zevende dag. Momenteel werkt ze als journaliste bij Het Journaal.

Oek de Jong (°1952) is schrijver van romans, verhalen en essays. Hij was redacteur bij De Revisor en doceerde aan de universiteiten van Leiden en Berlijn. Hij debuteerde met een verhalenbundel in 1977, maar zijn grote doorbraak kwam twee jaar later met de roman Opwaaiende zomerjurken, waarvoor hij de F. Bordewijkprijs kreeg. Niet lang daarna volgde zijn even succesvolle roman Cirkel in het gras. Pier en oceaan stond in 2012 op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en werd bekroond met de Gouden Uil, de F. Bordewijk-prijs en de Zeeuwse Boekenprijs. Zijn nieuwe roman Zwarte schuur verschijnt deze zomer.

Matthijs De Ridder (°1979) is voor Zin in Zomerfans zeker geen onbekende. Als het iets met literatuur, jazz, film en geschiedenis te maken heeft, is hij van de partij. In zijn laatste boek, De eeuw van Charlie Chaplin, kijkt hij met een frisse blik naar de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Lotte Dodion (°1987) is dichter, performer en polyvalent teksttalent. Haar 'poëzie voor het plebs' laat zien dat poëzie tegelijk toegankelijk en eigenzinnig kan zijn. In maart 2016 verscheen haar poëziedebuut Kanonnenvlees bij uitgeverij Atlas Contact.

Jee Kast (°1977) staat al meer dan 15 jaar op de planken met gedichten en projecten in uiteenlopende vormen en stijlen. In 2012 verbaasde hij de jury en het publiek in de finale van Belgium’s got talent met zijn taalcreativiteit.

 

Artiesten Sint-Truiden
Ihsane Chioua Lekhli © VRT - Oek de Jong © Hövell tot Westerflier - Matthijs de Ridder © Koen Broos - Lotte Dodion © Senne Van der Ven - Jee Kast

 

Delphine Lecompte (°1978) maakte een opmerkelijk debuut met de Engelstalige roman Kittens in the Boiler. Vijf haar later verscheen haar bundel De dieren in mij, waarvoor ze terug overschakelde naar haar moedertaal. Sindsdien is de Vlaamse dichter een gevestigde waarde in het Nederlandstalig poëzielandschap.

Lisette Ma Neza (°1998) is afkomstig uit Nederland, maar woont en studeert in Brussel. Als kind ontdekte ze al de kracht van het geschreven en gesproken woord. Sinds 2017 mag ze zich de zesde Belgische kampioen Poetry Slam noemen.

Erik van Os (°1963) schrijft samen met Elle van Lieshout grappige liedjes, ontroerende versjes en sfeervolle prentenboekverhalen voor kinderen. In 2017 ontving de versjesbundel Niets liever dan jij een Vlag & Wimpel van de Griffeljury.

Wilderman is een bijzondere band die misschien niet meteen bekend in de oren klinkt. Maar als je weet dat het de groep is rond auteur en muzikant Elvis Peeters, dan weet je dat deze muzikale act helemaal thuishoort op het festival.

 

Artiesten Sint-Truiden
Delphine Lecomte © Koen Broos - Lisette Ma Neza - Erik van Os - Wilderman

 

 

 

Deel dit via