Terugblik 2020

Genk
vrijdag 28 augustus 2020
 

Gezinswandeling RESET

Je maakte een mooie wandeling in het groene hart van Genk centrum. Vertrek- en eindpunt was het Emile Van Dorenmuseum, waar de prachtige expo RESET te zien was. Een gids nam je op sleeptouw door het Molenvijverpark en het Heempark. Op verschillende tussenstops kon je genieten van natuur en cultuur in verschillende vormen. In de namiddag waren gezinnen met kinderen welkom: op het parcours waren er drie activiteiten voor de kinderen voorzien. 
 

Over letters en landschappen
Kristof Reulens over het literaire verleden van het kunstenaarsoord Genk

Kunsthistoricus en gepassioneerd verteller Kristof Reulens nam je mee doorheen het literaire verleden van het kunstenaarsoord Genk. Niet enkel landschapsschilders, maar ook schrijvers lieten zich inspireren door Genk en zijn landschap. Neel Doff bijvoorbeeld, die in Genk haar beroemde Keetje Tippel bedacht.
 

Gouden omweg van een aangelande
Literaire wandeling met Ellen Schroven 

In 2018 was Ellen Schroven kunstenaar in residentie in het Emile Van Dorenmuseum en werkte ze een jaar lang in het natuurgebied de Maten. Ze ging er op zoek naar de letter c, die in de loop van de jaren ’30 uit ‘Genck’ verdween. De queeste werd gedocumenteerd in tekeningen, teksten en foto’s, die resulteerden in de tentoonstelling en het gelijknamige kunstenaarsboek Cédaire.

Tijdens de Gouden omweg stond je met Ellen Schroven stil op een aantal bijzondere plaatsen - ze las er voor uit de aantekeningen die ze maakte tijdens haar rondzwervingen doorheen het gebied.

Blader door het fotoalbum.

 

Hasselt
zaterdag 29 augustus 2020
 

Laat je favoriete natuurplek tekenen

Je ging tegenover illustrator Lisse Loos of Indra Luyten zitten en vertelde over je favoriete natuurplek. Lisse en Indra maakten er meteen een prachtige illustratie van.

Ook Toon Delanote en Charlotte Peys tekenden je favoriete natuurplek. Je kon bovendien een kijkje nemen in hun tentoonstelling Dioraam in een etalage van La Bottega.
 

Illustreren van etalageramen

Nele Bollen, Anne Brouillard, Jan De Kinder, Charlotte Froyen, Jacques & Lise en Benjamin Leroy toverden etalageramen om tot prachtige illustraties op glas.

Download hier het plannetje met alle locaties en activiteiten van de festivaldag in Hasselt.

Blader door het fotoalbum.

 

Sint-Truiden
zondag 30 augustus 2020
 

Poëtische stadswandeling

Samen met de gids ontdekte je gevestigde dichters en beloftevol talent uit eigen streek tijdens deze poëtische stadswandeling. Met Max Temmerman, Hind Eljadid, Moya De Feyter, Mona Thijs en Margot Delaet kreeg je een mooi en divers programma! Alle haltes waren op groene plekken in de stad.

Aan de Academiezaal wachtten illustratoren Lisse Loos en Indra Luyten. Je ging tegenover hen zitten en vertelde over je mooiste reislandschap. Lisse en Indra maakten er een prachtige illustratie van.

Blader door het fotoalbum.