Terugblik 2020

Genk
vrijdag 28 augustus 2020
 

Gezinswandeling RESET

Je maakt een mooie wandeling in het groene hart van Genk centrum. Vertrek- en eindpunt is het Emile Van Dorenmuseum, waar de prachtige expo RESET te zien is. Een gids neemt je op sleeptouw door het Molenvijverpark en het Heempark. Op verschillende tussenstops kan je genieten van natuur en cultuur in verschillende vormen. In de namiddag zijn gezinnen met kinderen welkom: op het parcours zijn er drie activiteiten voor de kinderen voorzien. 
 

Over letters en landschappen
Kristof Reulens over het literaire verleden van het kunstenaarsoord Genk

Kunsthistoricus en gepassioneerd verteller Kristof Reulens neemt je mee doorheen het literaire verleden van het kunstenaarsoord Genk. Niet enkel landschapsschilders, maar ook schrijvers lieten zich inspireren door Genk en zijn landschap. Neel Doff bijvoorbeeld, die in Genk haar beroemde Keetje Tippel bedacht.
 

Gouden omweg van een aangelande
Literaire wandeling met Ellen Schroven 

In 2018 was Ellen Schroven kunstenaar in residentie in het Emile Van Dorenmuseum en werkte ze een jaar lang in het natuurgebied de Maten. Ze ging er op zoek naar de letter c, die in de loop van de jaren ’30 uit ‘Genck’ verdween. De queeste werd gedocumenteerd in tekeningen, teksten en foto’s, die resulteerden in de tentoonstelling en het gelijknamige kunstenaarsboek Cédaire.

Tijdens de Gouden omweg sta je met Ellen Schroven stil op een aantal bijzondere plaatsen - ze leest er voor uit de aantekeningen die ze maakte tijdens haar rondzwervingen doorheen het gebied.

 

Hasselt
zaterdag 29 augustus 2020
 

Laat je favoriete natuurplek tekenen

Ga tegenover illustrator Lisse Loos of Indra Luyten zitten en vertel over je favoriete natuurplek. Lisse en Indra maken er meteen een prachtige illustratie van.

Ook Toon Delanote en Charlotte Peys illustreren je favoriete natuurplek. Je kan ook een kijkje nemen in hun tentoonstelling Dioraam in een etalage van La Bottega.
 

Illustreren van etalageramen

Kijk toe hoe Nele Bollen, Anne Brouillard, Jan De Kinder, Charlotte Froyen, Jacques & Lise en Benjamin Leroy etalageramen omtoveren tot prachtige illustraties op glas.

Download hier het plannetje met alle locaties en activiteiten van de festivaldag in Hasselt.

 

Sint-Truiden
zondag 30 augustus 2020
 

Poëtische stadswandeling

Schrijf je in voor een poëtische stadswandeling. Samen met de gids ontdek je gevestigde dichters en beloftevol talent uit eigen streek. Met Max Temmerman, Hind Eljadid, Moya De Feyter, Mona Thijs en Margot Delaet bieden we je een mooi en divers programma! Alle haltes zijn op groene plekken in de stad.

Aan de Academiezaal wachten illustratoren Lisse Loos en Indra Luyten. Ga tegenover hen zitten en vertel over je mooiste reislandschap. Lisse en Indra maken er een prachtige illustratie van.
 

Foto's? Die vind je hier.