Terugblik 2021 - Natuur

Sint-Truiden
donderdag 26 augustus 2021

Poëtische stadswandeling met Maarten Inghels en avondvoorstelling

Samen met Maarten Inghels maakten we een poëtische wandeltocht met unieke haltes in de stad. Nadien brachten beste vrienden Max Greyson en Mathieu Engels magie in de zaal met afwisselend muziek en poëzie. Als afsluiter vertelde Saskia de Coster over haar laatste boek Nachtouders met de zachte, en toch sterke muziek van Chantal Acda solo.

Blader door het fotoalbum.
 

Genk
vrijdag 27 augustus 2021

Wijze weetjes - workshops filosoferen en illustreren

Katrijn De Wit, Inge Rylant en Laura Bergans zijn de jonge makers van de Wijze Weetjes-prentenboeken Mag je haaien aaien?, Kunnen bergen krimpen?, Komt oude kaas van oude koeien? en Kunnen vogels niezen? Inge en Laura filosofeerden samen met de kinderen over moeilijke vragen. Daarna gingen ze zelf aan de slag.

Zomertijd/kindertijd - creatieve ontdekkingstocht

We maakten een creatieve wandeling in het groene hart van Genk centrum. Op het parcours konden de deelnemers genieten van natuur en cultuur in verschillende vormen en waren er drie activiteiten voor de kinderen.

Lezing Ontdek wat het landschap je vertelt

Heeft een plek iets te vertellen? Arita Baaijens – milieubioloog, ontdekkingsreiziger, auteur en fotograaf – leerden de toeschouwers om op ontdekkingsreis te gaan in eigen land.

Literaire avond met Martin Michael Driessen en Marente de Moor. Muziek: Ad Colen

Freek Braeckman praatte met schrijvers Martin Michael Driessen en Marente de Moor. Het jazzensemble van Ad Colen zorgde voor de muzikale omkadering.

Blader door het fotoalbum.


Hasselt
zaterdag 28 augustus 2021

Voorstelling Eén miljoen vlinders

Carll Cneut en Edward Van de Vendel maakten samen Eén miljoen vlinders. Ze vertelden over dit prentenboek, lazen voor en Carll tekende live.

Workshops met illustratoren Sebastiaan Van Doninck, Charlotte Severeyns, Winny Ang, Charlotte Froyen en Nele Bollen

Kinderen en hun ouders konden in verschillende workshops hun handen uit de mouwen steken: van vogels drukken tot een boot maken voor kapitein Nemo.

Vier illustratoren rond graphic novel

Vier topillustratoren (Sabien Clement, Peter Van den Ende, Brecht Evens en Rébecca Dautremer) die elk een graphic novel maakten gaven een unieke inkijk in hun interne keuken, geïllustreerd met geprojecteerde beelden.

Feestelijke afsluiter met live tekenen en muziek

De illustratoren die eerder op de dag optraden schilderden samen een illustratie op een groot paneel. Op swingende live muziek van het Orchestre International du Vetex.

Laat je favoriete natuurplek tekenen

Luca Tsouloulis en Louise Goffin zijn masterstudenten illustratie aan PXL-MAD en tekenden op verzoek van bezoekers hun favoriete natuurplek.

Marktje illustratoren en boekenstand

In De Straat boden enkele illustratoren op een marktje hun werk te koop aan. Aan de stand van boekhandel Grim kan je boeken kopen van de artiesten later op de avond signeerden.

Blader door het fotoalbum.


Bilzen
zondag 29 augustus 2021

Boekenmarkt

De bibliotheek en het cultuurcentrum in Bilzen mochten voor het eerst aantreden als gastheer voor Zin in Zomer en brachten een programma waarbij ‘literatuur in muziek’ centraal stond. ’s Namiddags werd de maandelijks Boekenmarkt in een Zin in Zomer-jasje gestoken. Extra muzikale animatie zette de Markt in de juiste sfeer, zeker ‘Ta-BOE!’ met stoute liedjes voor lieve kinderen.

Yoeri Slegers, Jee Kast, Evawicht en Gewoonwim

Samen met Yoeri Slegers gingen kinderen aan de slag met illustraties. Yoeri las zelfs zijn nieuwste boekje voor. En volwassen bezoekers werden aangeklampt door Jee Kast, die hun verhalen in prachtige teksten ‘typte’. Die schrijfsels werden door kleinkunstenaars Evawicht en Gewoonwim omgezet in èchte songs. Het toonmoment werd door iedereen gesmaakt en zorgde hier en daar zelfs voor kippenvel. Op zondag 3 oktober laten de muzikanten alle afgewerkte songs horen in de bibliotheek en via een livestream.

Lotte Dodion en Annelies Van Dinter brengen Patti Smith

Ondanks de wolkenhemel en de druppels tussendoor genoten vele bezoekers van het aanbod en was het een geslaagde literaire en muzikale namiddag. ’s Avonds zakte het publiek af naar cc de kimpel. Het buitenprogramma, een voorprogramma en de afsluitende dj-set, vonden gelukkig indoor plaats. Lotte Dodion bracht op intieme wijze teksten van Patti Smith en muzikante Annelies Van Dinter bracht het geheel samen tot een betoverende sfeer. De covers van enkele Patti Smith-songs behoorden tot de hoogtepunten van de avond.

Smartschade en afsluitende set

In de schouwburg van het cultuurcentrum bracht de band Smartschade onder leiding van Jan De Smet een gesmaakt liedjesprogramma. De muzikale verwijzingen naar Bob Dylan waren schaars maar werden hierdoor heuse pareltjes. De avond, en daarmee Zin in Zomer 2021, werd afgesloten door dj Brett Summers. Zijn literaire set bracht iedereen in feeststemming. En mooi passend bij het weer druppelde iedereen zoetjesaan de nacht in.

Blader door het fotoalbum.

 

 

Deel dit via