Terugblik 2022 - Dubbelspel

Genk
vrijdag 26 augustus 2022

Honingeter vs. Straatkat

We openden het festivalweekend met twee jonge auteurs met dubbel bloed die hun debuutroman uitbrachten. De Turks-Vlaamse Tülin Erkan schreef Honingeter. De Marokkaans-Vlaamse Yasmina El Messaoudi schreef Straatkat. Beiden worstelen ze met de zoektocht naar een thuis. Xavier Taveirne ging met hen in gesprek.

Muziek was er van Laïla Amezian, een Marokkaans-Brusselse zangeres die jazz combineert met haar Maghrebijnse afkomst. Ze werd op accordeon begeleid door Tuur Florizoone, een rasechte wereldmuzikant. Met speciale gastperformance van de Genkse Dilek Kutuk.

Blader door het fotoalbum.


Hasselt
zaterdag 27 augustus 2022

Dubbelspel: vier illustratoren over hun werk (voor volwassenen)

De vier topillustratoren Gerda Dendooven, Jacques & Lise, Charlotte Dematons en Kitty Crowther namen illustratiefans mee op verkenning door hun werk met projecties van hun illustraties op groot doek.

Muzikale gezinsvertelling

Barbara Rottiers vertelde over het wonderlijke leven van Astrid Lindgren, schrijfster van o.a. Pippi Langkous, De Gebroeders Leeuwenhart en Ronja, de roversdochter. Jeroen Goegebuer zorgde voor de soundtrack.

Tekenbattle Dubbelspel: Kaatje Vermeire en Carll Cneut

Kaatje Vermeire en Carll Cneut trokken ten strijde in dit reuzegroot dubbelspel. Kinderen en volwassenen haalden hun beste tekentalent boven voor deze uitdagende versie van Pictionary!

Workshops met Charlotte Froyen, Nele Bollen en Lisse Loos

Charlotte Froyen en Nele Bollen toonden hoe je een hedendaagse versie van een speelkaart maakt. Lisse Loos maakte samen met de festivalgangers dag- en nachtvlinders.

Live tekenen op verzoek: PingPong

Laure Fels, Julie Smids en Aagje Van Lommel zijn masterstudenten illustratie aan PXL-MAD en tekenden op verzoek van bezoekers een prachtige tekening.

Feestelijke afsluiter met live tekenen en muziek

Twee illustratorenduo's (Carll Cneut en Kitty Crowther, Charlotte Dematons en Gerda Dendooven) namen live hun penseel op en maakten ter plekke een uniek beeld op de tonen van hun favoriete muziek.

Luistertip! Benieuwd naar de favoriete muziek van deze illustratoren? Beluister hier de afspeellijst.

Marktje illustratoren en boekenstand

In De Straat boden enkele illustratoren op een marktje hun werk te koop aan. Aan de stand van boekhandel Grim konden festivalgangers de leukste boeken op de kop tikken (en laten signeren door de aanwezige illustratoren!).

Blader door het fotoalbum.


Genk
zondag 28 augustus 2022 - Els Beerten

De rest van ons leven

Els Beerten nam de bezoekers mee naar de wereld en personages van haar laatste roman De rest van ons leven. Phara de Aguirre ging met Els in gesprek. Mezzosopraan Britt Truyts zorgde samen met harpiste Marjolein Vernimmen voor de ideale soundtrack.

Blader door het fotoalbum.

 

 

Deel dit via