Tip van Viviane (Bibliotheek Genk):

Belpop Genk

Belpoproute (te voet of per fiets) – zomer 2020 – Centrum, Waterschei, Winterslag

Deze zomer kan je een unieke Belpop-wandeling of -fietstocht maken langs de talrijke highlights die de Genkse muziekgeschiedenis rijk is. De twee routes, eentje via Winterslag en het stadscentrum en een tweede via Waterschei, zijn geïnspireerd op het Belpop 3600-boek van Jan Delvaux en Jimmy Dewit.

De Belpop-wandelingen of fietstochten zijn telkens zowat 7 kilometer lang, via legendarische plekken in de Genkse muzikale historie. Vertrekpunt voor Waterschei is Thor Central. C-Mine of de bibliotheek vormen de start voor de lus via Winterslag en het centrum. Het parcours trakteert de wandelaar of fietser op enkele mooie stukjes Belpop-geschiedenis, aangevuld met audio- of video-fragmenten (QR-code).

Openingsuren: de routes kan je op eigen initiatief afleggen, te voet of per fiets. Startpunten: Bibliotheek (stadscentrum), C-mine (Winterslag), Thor Central (Waterschei). Je kan een routekaart afhalen bij C-mine bezoekersonthaal en in de bibliotheek tijdens de openingsuren. Meer info op www.belpopgenk.be

 

Tip van Inge (communicatiemedewerker Villa Verbeelding Hasselt):

Museumnachten

Night@themuseum
Villa Verbeelding extra open op donderdagavond

Deze zomer blijven de deuren de Hasseltse musea op donderdagavond wat langer open. In Villa Verbeelding valt er heel wat te beleven. Nog op donderdagen 20 augustus (bezoek onze tentoonstellingen) en 27 augustus (met workshop Het bos van je dromen).

Meer info en reserveren op de website.

 

Tip van Tiene (CC de Bogaard Sint-Truiden):

Kozjei

Kozjei in de kottei – zomer 2020 – Sint-Truiden
Beleef de zomer in eigen buurt

Je hoeft niet ver te gaan voor een vakantiegevoel en leuke activiteiten voor jong en oud. Met Kõzjei in de kottei brengen we de evenementen tot bij jou! Geniet in juli en augustus van een toeristische wandeling, animatie, muziek en allerlei activiteiten in jouw buurt.

Elke zaterdag en zondag - gratis - liefst vooraf reserveren.

Meer info en reserveren op de website.

 

Deel dit via