Festivaldag 30/08
in Sint-Truiden
zondag 30 augustus 2020

Poëtische stadswandeling

Schrijf je in voor een poëtische stadswandeling. Samen met de gids ontdek je gevestigde dichters en beloftevol talent uit eigen streek. Met Max Temmerman, Hind Eljadid, Moya De Feyter, Mona Thijs en Margot Delaet bieden we je een mooi en divers programma! Alle haltes zijn op groene plekken in de stad.

Aan de Academiezaal wachten illustratoren Lisse Loos en Indra Luyten. Ga tegenover hen zitten en vertel over je mooiste reislandschap. Lisse en Indra maken er meteen een prachtige illustratie van.

>> De wandeling start aan de Sint-Jacobskerk (Schurhoven 47) en komt aan aan de Academiezaal - vertrek om 13u50 - wandeling duurt 1,5 uur - gratis - het aantal deelnemers is beperkt: reserveren verplicht via uitbalie@sint-truiden.be (vermeld het aantal personen en je telefoonnummer). Of telefonisch (011 70 17 00) tijdens de openingsuren. De wandelingen die vertrekken om 13u30 en 14u10 zijn volzet.

>> Een mondmasker dragen is verplicht. De gidstour kan worden aangepast aan de hand van de geldende voorgeschreven maatregelen.

 

dichters wandeling

Foto Max Temmerman © Vincent Tillieux

Over de dichters

Max Temmerman (°1975) publiceerde reeds 4 dichtbundels en schreef een jaar lang actualiteitsgedichten voor De Morgen. Zijn werk werd vertaald naar het Frans, Duits, Engels, Turks, ... en verscheen in literaire magazines in o.a. Amerika, Frankrijk en Duitsland. Hij werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, de Jo Peetersprijs, de Bloemprijs en hij sleepte de Herman de Coninckprijs in de wacht.

Hind Eljadid (°1993) is woordkunstenaar uit Antwerpen en oprichter van ZonderWolk. Haar werk staat in het kader van maatschappijkritiek en bewustwording. Ze vindt het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Eljadid won de Van Dale SPOKEN-award (2017) voor haar performatieve dichtkunst. Voor haar sociaal-artistieke initiatieven won ze de BILL Award Ultima (2018) en de emancipatieprijs voor Cultuur (2019).

Moya De Feyter schrijft proza, poëzie en theaterteksten. In 2018 verscheen haar debuut Tot iemand eindelijk bij Uitgeverij Vrijdag. De bundel werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs aan Zee en kreeg een eervolle vermelding van de jury van de C. Buddingh-prijs. In 2019 kwam Massastrandingen uit, een caleidoscopisch prozagedicht over de liefde, zeezoogdieren en het klimaat.

Mona Thijs (°1999) studeert Woordkunst in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en sleepte dit jaar de Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs voor proza in de wacht. Ze publiceerde columns in dS Magazine en Klasse, en kortverhalen in het literaire tijdschrift DWB. In de zomer van 2019 mocht ze met deBuren op schrijfresidentie in Parijs. Daarnaast vind je haar ook vaak op het podium met haar eigen cabaretperformances.

Margot Delaet (°1999) studeert filosofie met optie Nederlands in Leuven en is cultuurredacteur bij studentenblad Veto. In de tijd die overblijft schrijft ze gedichten. Daarmee won ze onder andere SOET, Kunstbende en de Vredespoëzieprijs en publiceerde ze in Op Ruwe Planken en Meander Magazine. Ook draagt ze af en toe haar gedichten voor, bijvoorbeeld op BROEIHAARD-festival of een verloren Gents kot dat deelneemt aan de Kotroute. En niet te vergeten: ze won in 2016 de Jongerenprijs voor poëzie van de stad Sint-Truiden.

 

Lisse Loos   Indra Luyten

Over de illustratoren

Lisse Loos en Indra Luyten studeerden dit jaar af aan de PXL-MAD (illustratorenopleiding). Maak kennis met hen op facebook (Lisse) en Instagram (Indra).

 

Deel dit via