Festivaldag in Bilzen

zondag 29 augustus 2021
Markt vanaf 12u - De Kimpel vanaf 19u30

 

PROGRAMMA

Boekenmarkt - Zin in Zomereditie (gratis)
12u-17u (boekenmarkt) - Markt

Elke laatste zondag van de maand, van april tot en met september, wordt de Markt van Bilzen omgetoverd tot een boekenparadijs met kramen vol boeken, strips, cd's en dvd's. Op deze festivaldag staat de markt in het teken van Zin in Zomer, met muzikale animatie waarin songteksten centraal staan. Zo brengen Stijn Moekaars en Ruben Appermont met 'Ta-BOE!' stoute liedjes voor lieve kinderen.

Bilzen Boekenmarkt Zin in Zomer

Open workshops voor jong en oud(er) (gratis)
13u-16u - Markt

Workshop voor kinderen: ‘illustratie’ met Yoeri Slegers. Hij leest bovendien zijn nieuwste boekje voor. En een workshop ‘Je eigen song’ voor jongeren én volwassenen met Jee Kast en Evawicht & Gewoonwim.

workshops bilzen
foto's: Yoeri Slegers © Michiel Devijver / Iedereen Leest - Jee Kast © Benoit De Freine - Evawicht - Gewoonwim

 

Literatuur in muziek (€ 15)
20u-22u CC De Kimpel

Lotte Dodion en Annelies Van Dinter brengen Patti Smith

Precies 50 jaar geleden gaf muzikant en auteur Patti Smith haar allereerste poëzie-optreden. Dichter/performer Lotte Dodion en multi-instrumentalist Annelies Van Dinter selecteren en interpreteren nu hun favorieten uit Smiths werk. Van opzwepende tirades tot woorden van troost, van echo’s tot briesende paarden. My heart still hums is een voorstelling met spoken word en muziek die de geest van Patti Smith eert en bezweert met gitaren, een indianendrum en twee monden vol rock-‘n-roll.

Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Mauro Pawlowski spelen Bob Dylan

De uitzonderlijk lange en rijk gevulde carrière van de 80-jarige Bob Dylan spreekt bij verschillende generaties fans tot de verbeelding. In 2016 won hij de Nobelprijs voor Literatuur.

Jan De Smet leidt ons langs enkele hoogtepunten in het Dylanuniversum. Met de band ‘Smartschade’ brengt hij een levensliederenprogramma dat voor de gelegenheid wordt aangevuld met enkele fijne bewerkingen van Dylannummers. Het sextet bestaat uit Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen.

avondvoorstelling bilzen
foto's: Lotte Dodion en Annelies Van Dinter © Eva Vlonk - Smartschade © Johan Jacobs - Brett Summers © Lawrence Schoonbrood

Literaire dj-set door Brett Summers (gratis)
22u-... grasplein voor Bibliotheek De Kimpel

We sluiten Zin in Zomer 2021 af op het grasplein voor de bibliotheek met een literaire set door gevierde dj Brett Summers. Hij maakt er een feestje van met knallers uit de laatste zes decennia, om in schoonheid te eindigen met een halfuurtje muziek vol literaire referenties.

 

Praktisch

Meld je aan met je ticket in cultuurcentrum De Kimpel (Eikenlaan 25) vanaf 19u45. Kom op tijd zodat de activiteiten op het aangegeven uur kunnen starten.

Voor een drankje of een maaltijd kan je terecht op de festivalsite bij Kimpelkaffee.

 

 

 

Over de artiesten:

Lotte Dodion (°1987) is dichter, performer en polyvalent teksttalent. 'Mijn poëzie laat zien dat poëzie toegankelijk en tegelijk eigenzinnig kan zijn. Mijn teksten zijn duister, direct en in your face. Mijn optredens zachte donderpreken.' Zo omschrijft Lotte zelf haar werk. Haar debuutbundel Kanonnenvlees verscheen in 2016. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Turks en Arabisch. Dodion won heel wat (inter)nationale literaire prijzen. Zo stond ze in de finale van het Belgische én Nederlandse Kampioenschap Poetry Slam. Ze bouwde een ijzersterke podiumreputatie op en veroverde stormenderhand alle podia van de Lage Landen.

Annelies Van Dinter (°1986) wist op haar 18de al dat haar toekomst in de muziekwereld lag. Onder het pseudoniem Echo Beatty brengt de multi-instrumentaliste songs die donkere blues, spookachtige folk en alternatieve rock ademen, met daarover haar unieke en doordringende stem. Echo Beatty bracht al drie unaniem gelauwerde platen uit: Tidal Motions (2013), Nonetheless (2016) en de EP Ode To The Attempt (2019). Annelies werkt geregeld mee aan andere projecten als gastmuzikant.

 

Jan De Smet (°1953) maakte naam als frontman van De Nieuwe Snaar, een muziekgroep die meestal humoristische nummers bracht in een heel eigen mix van muzikale stijlen. Ze speelden uitzinnige live shows vol visuele vondsten en zelfs akrobatiek. De Smet is bovendien een gepassioneerd verzamelaar van platen en muzikale curiosa. En uiteraard een grote Bob Dylanfan (‘In de hemel is geen Dylan, daarom draaien we hem hier.’)

Lien Van de Kelder (°1982) is vooral bekend als actrice in TV-reeksen als Zone Stad en Aspe, maar is ook een begaafde zangeres die al van jongs af op de planken stond in musicals.

Mauro Pawlowski (°1971) kennen we als muzikale duizendpoot. Hij brak door met zijn band Evil Superstars, speelde bij dEUS en verscheen door de jaren in de meest uiteenlopende gedaanten in allerlei projecten – denk bijvoorbeeld aan alter ego Maurits Pauwels.
Samen vormen zij Smartschade, met verder topmuzikanten als Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen.

 

Brett Summers heeft een voorliefde voor dansbare (indie)rock van de jaren 50 tot nu, en is als dj kind aan huis in Brusselse zalen als de AB, de Botanique, de Beursschouwburg en de Bonnefooi. Daarnaast stond hij achter de draaitafels in clubs als TRIX, Muziekodroom, Democrazy en de Effenaar.

 

 

Deel dit via